Stressz, szorongás, félelem.

Számtalan fórumon olvashatsz a stressz, szorongás káros hatásairól. Kérdés, hogy elolvasod és tovább lapozol, vagy elgondolkodsz rajta. Te hogy vagy ezzel?

Valamilyen módon mindannyiunk érintett. Vannak, akik könnyebben, vannak, akik nehezebben viselik. Kérdés, hogy kell-e viselni, vagy változtathatunk a hozzáállásunkon?

Gyakran előfordul, hogy a tehetetlenség, a kilátástalanság depressziót, befelé fordulást, elszigetelődést vált ki. Sokaknak az alkohol, gyógyszer, drog, a cigaretta és egyéb szer a látszólagos megoldás. Ezek elfedik a valódi problémát, és nem visznek közelebb a megoldáshoz. Pillanatnyilag jobban érzed magad, de ahogy múlik a hatás, visszatér a szorongás, félelem.

A legjobb, ha megtanulsz, a saját erőforrásaidhoz kapcsolódni és segítséget kérsz ehhez. Ez a nehezebb, de hatásosabb módszer. Gyakran annyi is segít, ha beszélhetsz valakinek róla.

Én a hozzám fordulókkal megkeresem a számukra legoptimálisabb megoldást, módszert és azzal dolgozunk. Ez lehet egy relaxációs technika megtanítása, segítő beszélgetés vagy mélyebb önismereti munka.

Ha úgy érzed, elég volt a mázsás súlyokból és végre leraknád őket, szeretettel várlak!