Hitvallásom

Nincs út. Sehová sem kell eljutni. Amit keresel, Önmagadban van. Eszközök és módszerek vannak, melyek segítenek a feltárásban, a saját erőforrásaiddal való kapcsolódásban. Az Önmagaddal való kapcsolódásban. Melletted az én feladatom az, hogy kísérlek a folyamat során, Veled vagyok, értő figyelemmel meghallgatlak, ítélkezés nélkül elfogadlak, ha szükséges megtartalak. Nem adok tanácsot, nem oldom meg helyetted a problémáidat. Együtt tárjuk fel a benned rejlő lehetőségeket, erőforrásaidat, melyeket ezután Te magad tudsz kibontakoztatni.

 

 

Hogyan lettem önismereti mentor?

 

A munkám során, ami az utazási irodám vezetését és utazásszervezést jelentette, azt tapasztaltam, hogy az ügyfeleim néhány perces beszélgetést követően az életükről, a problémáikról meséltek nekem. Hamar a bizalmukba fogadtak. A kolléganőim gyakran ugrattak azzal, hogy “ Dr. Bodó rendel”, meg “kitesszük a vöröskeresztet az irodád ajtajára”. Legbelül, a szívem mélyén éreztem, dolgom van ezzel.

Elkezdtem iskolák után kutatni, hogy értő figyelemmel segíthessem ügyfeleimet. Valami olyanra vágytam, ami figyelemmel van az emberek spirituális lényére is, és egy holisztikus emberképet képvisel. Egy nagyon kedves barátnőm javaslatára találtam az Integrál Akadémiára, ahol pontosan egy ilyen szemlélettel találkoztam. A nyugati tanítások ötvöződnek benne, a keleti filozófiával, hiszen szükség van a modern megközelítésre és az ősi bölcsességek ma is érvényben lévő igazságaira egyaránt ahhoz, hogy az embert a maga teljességében láthassuk. Számomra szívet melengető rátalálás volt ez, hiszen sok éve jóga gyakorló vagyok, szívemnek kedves a keleti spirituális hagyományok tanítása.  

Ezt a látásmódot követve, mint integrál tanácsadó végeztem, 2017-ben. Azóta több oktatáson vettem részt, folyamatosan bővítem az ismereteimet, az eszköztáram. A Károli Gáspár Református Egyetem mentálhigiénés segítő szakember képzésén 2020. júniusában tettem sikeres záróvizsgát, a szakdolgozatom 2021. januárjában védtem meg.
Fontos hangsúlyoznom, hogy nem vagyok pszichológus, klinikai szakpszichológus és pszichiáter sem, ezért nem végzek pszichoterápiát. 

Az életem ezek hatására az elmúlt évek során gyökeresen megváltozott. Összhangban a tanultakkal, mély önismereti munkát végeztem, több száz óra egyéni és csoportos terápia van a hátam mögött. Felismertem, hogy a felelős én vagyok az életem alakulásáért, a lelki egészségemért, a boldogságomért, és nem a környezetem, vagy az aktuális időjárás. Mertem változtatni és kilépni az addig biztonságosnak hitt, megszokott életemből és megvalósítani az álmaimat, tenni magamért, a nyugalmamért. Most az energiámat, figyelmemet a küldetésemre fordítom, ami a lelki segítői hivatás, valamint a jógaoktatás.

 

Eszközeim, módszereim az elkötelezett kíséréshez

 

A több éves saját önismereti tapasztalatom segít abban, hogy hitelesen kísérjelek a lelki folyamataidban, hisz pontosan tudom milyen a másik székben ülni. A segítő beszélgetések során alkalmazok NLP technikákat, különböző kommunikációs eszközöket, és az egyéni családállítás módszereit. A rogersi személyközpontú megközelítés szellemében dolgozom. Használom a jóga nyújtotta lehetőségeket is, amennyiben nyitott vagy rá. Javaslok gyakorlatokat, melyek oldhatják a lelki problémák hatására a testedben megjelenő energiablokkokat, valamint relaxációs technikákat tanítok.

 

Segíthetek Neked,

 

Ha arra vágysz, hogy valaki meghallgasson, és csak Rád figyeljen, ítélkezés nélkül.
Ha az éjszakáid álmatlanok.
Ha azt érzed, valami nincs rendben Veled, de fogalmad sincs róla mi az.
Ha belefáradtál abba, hogy folyton ugyanaz ismétlődik az életedben.
Ha párkapcsolati problémád van, és tennél a változásért.
Ha gondjaid vannak a munkahelyeden, nem inspirál a munkád, úgy érzed kiégtél.
Ha gond van az önbizalmaddal, önértékeléssel és ezen változtatnál.
Ha felismerted, hogy Rajtad is múlik az életed, nem csak a külső körülményeken.
Ha egyszerűen közelebb szeretnél kerülni Önmagadhoz.

Szeretettel várlak,

Bodó Krisztina