Hogyan lettem jógaoktató?

 

                Kezdetben a vállalkozásomban rám nehezedő terhek, stressz hatásainak enyhítésére használtam a jógát. Az évek során felerősödött bennem az igény arra, hogy ne csak a fizikai gyakorlatokat végezzem, hanem betekintést kapjak a jóga filozófiai hátterébe is. Egymás után faltam a könyveket, Sri Ramana Maharsi, Swami Véda, Swami Rama és más nagy jóga és buddhista mesterektől egyaránt.
                Igyekeztem olyan tanárokat választani, akik tanításuk során képviselték a jóga valódi lényegét. Kiss Andrea óráira több évig jártam, neki köszönhetem az indulást, az inspirációt. Később Daubner Bélánál tanultam, és csatlakoztam a Himalájai jóga tradícióhoz. 2015 őszén elmentem Indiába gyakorolni, Swami Rama ashramjába, mely életre szóló élmény volt. Nagy József (Najó) vezetésével indított képzésen szereztem, a Magyar Jógaoktatók Szövetsége által igazolt, Hatha jógaoktatói oklevelet. A személyes gyakorlásomhoz szellemi tanításokat, a Városi Jógi létmód tanítóitól, Virágtól, és Magunamtól kapok.
                 Az elmúlt 10 év során a jóga az életem szerves részévé vált, beszivárgott a mindennapjaimba, meghatározza a világnézetem, hatással van a viselkedésemre, a cselekedeteimre, az emberekhez való hozzáállásomra, az értékrendemre. Amikor reggelente a jógamatracomra állok, mély hálát érzek, és olyan természetes, mintha soha nem is lett volna másként. Küldetésemnek érzem, hogy minél több emberhez eljuttassam a jóga több ezer éves hagyományának értékét, és ezáltal minél többen megtapasztalhassák jótékony hatását a mindennapokban. 

 

Mi a jóga?

Óráim

Táborok, elvonulások